Ontdek snel ons laatste magazine

Coemi @ Bodyfashion Days Almere - Filip Lanszweert Photography

The news is out: Beurs in Antwerpen is terug

27/02/2024

Na veel speculaties, stille hoop en allerhande gesprekken ligt het nu vast: er komt terug een vakbeurs in Antwerpen! Het is het Nederlandse koppel Helen Ypma en Mathé Nouwen dat zijn schouders eronder heeft gezet. Aphrodite interviewde het ondernemerspaar.

Aphrodite: Waarom hebben jullie voor Antwerpen gekozen om de beurs op te zetten?

Helen Ypma: “Op verzoek van vele exposanten in zowel België als Nederland is er gekozen voor Antwerpen. Dit zowel qua beleving en eten als korte reistijd, meestal zowel vanuit België als Nederland. Vooral Nederlandse retailers maken er graag een gezellig weekend van in Antwerpen. Kortom: voor velen the place to be.”

Wat is jullie doel met deze beurs?

“Allereerst het samenbrengen van vraag en aanbod, maar ook zeker inspireren, enthousiasmeren over trends en ontwikkelingen, fun overbrengen. We moeten het nuttige samen met het aangename brengen op deze dagen. Er staat een on-site programma op de planning met sprekers over belangrijke topics in de retail."

Wat kunnen de winkeliers verwachten?

“We hebben voor deze beurs gekozen voor het thema Flower Power. Uiteraard zullen daar prachtige collecties bij horen. Wellicht zullen bezoekers allereerst graag bekijken wat er allemaal is en in sommige gevallen kunnen zij ook direct orderen. Samen met exposanten zullen wij winkeliers verwennen met een goed gevulde goodiebag, lekkernijen, een trendplein, winacties van en met exposanten, een instawall, ... Daarnaast wordt er ook druk gewerkt met Fedelin en EK Retail aan een mogelijke on-site workshop of lezing.

Ook proberen wij winkeliers kennis te laten nemen van aanbieders van bijproducten voor in de winkels. Een consument wil tegenwoordig in een winkel ook best geld uitgeven aan andere leuke producten van lifestylemerken, maar bijvoorbeeld ook aan homesprays, geurstokjes, kaarssen en wellicht zelfs beautyproducten die met name ‘s zomers heel belangrijk zijn in de zon.”

In wat zal de beurs verschillen t.o.v. de LingeriePRO die ze gewend zijn?

“Het uitgangspunt ligt niet ver van LingeriePro, omdat wij van mening zijn dat deze beurs altijd heel goed heeft voldaan aan wat men van een vakbeurs mag verwachten. De beurzen die ik vroeger in Amsterdam/Utrecht en Nieuwegein georganiseerd heb, waren eigenlijk al de basis voor LingeriePro.

Maar sindsdien is er natuurlijk behoorlijk wat veranderd in de markt en in de wereld, helaas. Desalniettemin staat het specialisme van een speciaalzaak nog altijd hoog in het vaandel en is dit ook ontzettend belangrijk. Deze professionals kunnen zich nog altijd onderscheiden van bijvoorbeeld modewinkels, maar wij moeten met de branche wel meer gaan werken op het gebied van data en funshopping. Met het allermooiste product, letterlijk, in handen moet de boodschap overgebracht worden aan de consument. Dit begint volgens ons op de beurs en dat kan alleen door samen te werken.

De alles omvattende Bodyfashion branche mag zich ook zeker een Beauty Professional noemen. Ook daarin zoeken wij een soort van aanknopingspunt. Zeker als vrouw word je zo blij van niet alleen een stralende huid, mooi gelakte nagels, maar ook van prachtige, goed zittende (passende) lingerie, ondermode, badmode, slippertjes. Dat is Beauty in de beste vorm.”

Hoe ver staan jullie met de planning?

“Inmiddels zijn wij gestart met de aanmeldingen van exposanten. Een prachtig scala aan merken heeft zich reeds gemeld en een plekje op de plattegrond veroverd. Ook de winkeliers beginnen zich massaal aan te melden voor een bezoek op 28 en/of 29 juli 2024.

We hebben nog een hoop werk te verzetten, maar met behulp van ons netwerk, zoals vakblad Aprodite en Fedelin, moeten wij tot een super event kunnen komen.

Wij hopen dan ook iedereen te mogen verwelkomen voor een tweedaagse vol bloemen, inspiratie en plezier! ”

Praktische info 

  • Wanneer: Zondag 28 juli en maandag 29 juli 2024
  • Waar: Antwerp Expo, Antwerpen
  • Overnachting: Enkele hotels zijn tot 15/3/2024 aan speciaal tarief te boeken.
  • Voor meer info, ga naar deze link.