Ontdek snel ons laatste magazine

  Hoogtepunten uit Parijs: Salon International de la Lingerie 2019

  07/02/2019

  Bent u niet in Parijs geraakt dit beursseizoen? Of kijkt u graag eens terug op de tentoongestelde collecties? Aphrodite vat de hoogtepunten voor u samen.

  Zoektocht naar perfectie is passé

  Het streven naar perfectie en hét ideale maatje 36 zijn nu definitief verleden tijd. Body-positivity is het sleutelwoord, ook tijdens deze editie van de Parijse beurs, met als slagzin “Fall in love with yourself”.

  De nadruk lag er voornamelijk op veelzijdige bodywear, die comfortabel en ontspannen aanvoelt, zonder in te boeten aan trendy uitstraling. De steun van deze comfortabele items wordt bezorgd door stoffen als ‘powermesh’, voorgevormde cups en brede elastische onderbanden, die de soms ongemakkelijke beugels vervangen. 

  Transparantie 

  Tule en doorzichtige stoffen zijn niet weg te denken in de hedendaagse fashion-forward lingerie. In combinatie met elastische bandjes en dikkere stoffen, zorgen transparante details voor een extra toets ter afwerking. Een voorbeeld hiervan zien we bij Löv the Label, alsook bij Maison Lejaby en Aubade (zie beelden).

  Bandjes

  Waar opvallende bandjes eerst maar voor beperkte, vaak ‘erotische’ doeleinden waren weggelegd, wordt het in winter 19/20 een echt modeaccessoire. Met de bandjes kan er op verschillende manier gespeeld worden: de een laat ze graag piepen vanonder een dikke trui, waar de ander ze gebruikt als decoratief element (vb. het beeld van Sapph). Voor de sporty vrouwen zijn er de bredere exemplaren.

  Soepele stoffen

  Vrijheid van het lichaam en bewegingsvrijheid staan centraal, opnieuw met als doeleinde het leveren van optimaal comfort. Een bron van inspiratie is de dansvloer, waar ‘expressie’ een kernwoord is.

  Nieuws uit de stoffenwereld

  Ook in de Interfilière-zone zaten de creatievelingen niet stil. Extra mogelijkheden ontstaan in de stoffenwereld doordat ondermode steeds veelzijdiger te dragen is: nu eens als lingerie, dan als huistenue en dan weer verwerkt in een alledaagse look. “Waar de invloeden van jonge merken zichtbaar zijn in de grafische ontwerpen, wijst het gebruik van visuele effecten op de impact van het internet”, aldus trendexpert Jos Berry.


  Wat we onder andere konden vinden bij Interfilière:

  • Allerhande soorten kant, gaande van technisch tot gerecycleerd kant
  • Artistieke borduursels en borduurwerk à la Gucci
  • Natuurlijk breiwerk, onder meer in katoen, wol, linnen, hennep en zijde.
  • Reliëf-effecten
  • Nieuwe 3D shapeweartechnologie
  • Invloeden uit de streetwear, met onder meer latex en vinyl
  • ...
  Categorieën: