Ontdek snel ons laatste magazine

Lisca Selection Amaze AW2324

Trend alert: dit najaar draait rond feeling blue

20/04/2023

Zoals voor elk seizoen, beschrijft Hilde Francq van Francq Colors voor ons de lingerietrends voor HW2324.

Je merkte het misschien al op: blauw is helemaal terug. Fijn om te weten, op in te spelen of om jullie sociale media posts al voor te bereiden voor het najaar!

Weerspiegeling van ijs en water

Enerzijds borduurt ‘Feeling Blue’ voort op het onzekere (politieke, ecologische en sociale) klimaat. Het staat dan ook in het teken van verandering en vergankelijkheid, maar ook het vinden van licht in de duisternis.

Hoewel ‘Feeling Blue’ het melancholische verwoordt, is blauw anderzijds de meest hoopvolle kleur én de kleur van water. Het element water – van golven tot ijskristallen - staat dan ook centraal. Dit wordt geïmiteerd met transparant textiel, fluïde snits, glanzende of reflecterende materialen. Oplichtende accenten bootsen de schittering van water of ijs na. Het breken van het licht en de lichtinval spelen een belangrijke rol in het creëren van de Feeling Blue-sfeer in een collectie.

Monochrome Blue Draped

Ice blue keert vaak terug als kleur, gecombineerd met gedrapeerde materialen. Transparantie is daarbij heel belangrijk: het ijzig blauwe, golvende textiel moet een soort lichtheid uitdragen.

Zo doet bijvoorbeeld de glamoureuze ‘Amaze’-lijn van Lisca Selection hoofden draaien in een verbluffend zilver, met delicate geometrische borduursels en zijdeachtige mesh. Bijpassende bretels en kousenbanden vullen de setjes aan.

Soft Shimmery

Ook pailletten en textiel met een glanseffect imiteren het gevoel en lichteffecten van water en ijs. Daarbij is de leidraad van het kleurgebruik rustig te houden zodat er een zacht glinsterend effect ontstaat.

Liquified Aesthetics

De vloeiende vormen van al dan niet bevroren water worden geïmiteerd met het gebruik van latex of rubber. Het materiaal wordt op een egale, monochrome manier in een vorm gegoten. Rijke kleuren versterken het vloeiende effect.

Nam jij de kleur al in je assortiment op?

Categorieën:
Merken: