Ontdek snel ons laatste magazine

Op bezoek bij Wacoal met hapje en drankje

25/04/2024

Op 18 maart brachten we samen met een (gastronomische) bus vol lingeriedames een bezoek aan de Nederlandse vestiging van Wacoal. We kregen uitleg over hoe je de optimale maten in het Wacoal-aanbod kan opmeten en bepalen en we leerden de Most Loved producten kennen.

Maten

In 1920 werd Wacoal Group opgericht en al snel stond het bekend voor de productie van hoogwaardige lingerie. Doorheen de tijd ontstonden er 190 maten, tussen cup A en P en omvang EU 60-110. Tijdens ons bezoek werden we volledig ondergedompeld in het hoe en wat van de maatvoering van de beha's.

Enkele weetjes over de Wacoal-groep

  • Afkomstig van Wacoal Azië (beursgenoteerd)
  • 100% gecertificeerd, alles volgens de regels
  • 1722 werknemers
  • Acht jaar lang leverancier van het jaar geweest
  • 2701 klanten binnen Europa
  • Er zijn 12 Facebookpagina’s, één voor elk Europees land. Sinds kort hebben ze ook Tiktok, maar Instagram blijft voor hen het belangrijkste.

Most Loved

Met Most Loved legt de groep binnen elk merk de focus op collectiestukken die de grootste omzet genereren. Deze worden voornamelijk via marketing uitgelicht, en ook voor de winkeliers is er materiaal voorzien om de producten in de kijker te zetten. Zo hebben Freya, Fantasie, Elomi en Wacoal elk een eigen doelpubliek en een eigen verhaal en het is een kunst om dit bij de juiste personen te krijgen.

Nadat we hierin werden ondergedompeld, mochten we het Dispatch Centrum en het atelier bezoeken en kregen we extra uitleg over de werking van het geheel: van het maken van beha’s tot het uitleveren van bestellingen. In het laatste dagdeel, na een lekkere lunch, gingen we aan de slag met passen. Daarna stond de bus weer voor ons klaar om ons met allerlei lekkers te 'vervoeren'.

Een uitgebreid verslag hiervan volgt in ons volgend nummer van Aphrodite, dat je begin juli in de brievenbus kan verwachten.