Ontdek snel ons laatste magazine

Louisa Bracq SS24

Louisa Bracq benadrukt transparantie en milieuvriendelijke aanpak

27/07/2023

Louisa Bracq is een vooraanstaand Frans lingeriemerk dat zich onderscheidt door transparantie en milieubewuste productie. In een recent persbericht gaan ze hier dieper op in.

Europese en zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Louisa Bracq streeft naar volledige transparantie in haar productieketen. Hun borduurwerk wordt in eigen Franse workshops vervaardigd, met zorgvuldige kwaliteitscontroles voor een onberispelijk eindproduct. 

Naast de nadruk op transparantie zet Louisa Bracq zich sterk in voor milieuvriendelijkheid. Onze belangrijkste focus ligt op het gebruik van Europese grondstoffen, bij voorkeur uit Frankrijk zelf, en een productieketen met zo min mogelijk impact op het milieu.

Bij het samenstellen van de diverse lingeriecollecties besteedt het label veel aandacht aan het selecteren van de beste materialen. Zo komt de luxueuze satijntricot die te vinden is in onze best verkopende Series en Electric Waves-lijnen uit België, terwijl de prachtige jacquards die gebruikt worden in de Vortex, Divine en Hermione-lijnen met zorg worden vervaardigd door les Tissages Perrin, een gerenommeerd Frans bedrijf dat bekend staat om zijn werk met prestigieuze haute couture-huizen zoals Hermès.De jacquard in onze succesvolle lijn, Julia, wordt ook in Frankrijk vervaardigd bij MG2 Création. De circulaire wollen en zijden tricot die de Electric Waves-topjes siert, komt uit Oostenrijk, en voor onze binnen- en buitenkleding, zoals sweatshirts en joggingbroeken, kiezen we voor een katoenen tricot die zorgvuldig wordt afgewerkt in Frankrijk.

Lingerieproductie en verantwoorde aanpak

De lingerieproductie vindt plaats in Tunesië, in een historische partnerfabriek van Louisa Bracq waarmee ze duurzame relaties onderhouden. Tijdens het productieproces respecteert het team hoge sociale normen en milieunormen. 

Verspilling tegengaan

Om verspilling te voorkomen heeft de familie Bracq besloten om de overgebleven stoffen te verven in het zwart. Op deze manier kunnen ze de materialen hergebruiken voor de basiscollecties of er nieuwe stukken mee creëren. 

Overproductie voorkomen

Louisa Bracq streeft ernaar om overproductie te voorkomen en te grote voorraden tegen te gaan. Dit doen ze door uitsluitend de hoeveelheden te produceren die vooraf door de klanten zijn besteld tijdens de eerste bestelling of voor herbevoorradingsdoeleinden. 

Louisa Bracq

"

Door overproductie te vermijden, verminderen we de hoeveelheid afval aanzienlijk en minimaliseren we onze impact op het milieu. We passen dezelfde verantwoorde aanpak toe op onze marketing- en merchandisingtools, zoals papieren catalogi, posters, flyers en collectiemappen. Al deze elementen worden gedrukt op basis van de hoeveelheden die onze klanten bestellen. Bovendien zijn ook onze hangers gemaakt van gerecycleerd plastic.

"

Louisa Bracq bewijst dat modieus en milieubewust hand in hand kunnen gaan, waardoor ze de weg wijzen naar een duurzame toekomst in de mode-industrie.

Categorieën: