Ontdek snel ons laatste magazine

Lingerieweek 2024 - Ambassadrice Jaël Ost

Lingerieweek 2024: dit staat er op het programma

22/02/2024

De Lingerieweek, een jaarlijks initiatief van sectororganisatie Fedelin en Mode Unie, vindt dit jaar plaats van zaterdag 2 maart tot zaterdag 9 maart. Belgische lingeriespecialisten worden gedurende deze periode extra in de spotlight geplaatst, met dit jaar als gaststad Sint-Niklaas. Ook Internationale Vrouwendag (8 maart) valt telkens mooi in die week. Hieronder lees je wat de Lingerieweek dit jaar in petto heeft!

Lingerie is veel meer dan een mooi laagje stof voor onder je outfit. Het is je pyjama, boxershort, badpak, huispak én je favoriete panty. Het is de laag die het dichtste op je huid ligt en mee je comfort van de dag bepaalt. Zowel vrouwen als mannen willen zich mooi voelen in hun ondergoed, maar ook de functionele en praktische kant is niet te onderschatten.

Als Belgisch kampioene aerobic én ambassadrice van Lingerieweek 2024 kan Luka Torfs dit enkel bevestigen: “Een goed ondersteunende sportbeha kan een wereld van verschil maken.” Naast Luka is ook influencer Jaël Ost ambassadrice met een hart voor Sint-Niklaas én voor kwaliteitsvolle lingerie.

Gaststad Sint-Niklaas

De gaststad voor de Lingerieweek van 2024 is Sint-Niklaas, en deze heeft heel wat voor de lingeriefans in petto. Wat kan je verwachten?

  • Er vindt een inzamelactie voor oude beha’s plaats, in samenwerking met Wereld Missiehulp vzw en Be The Fibre.
  • Er vindt ook dit jaar een inspirerende lingeriewandeling plaats, deze keer met veel informatie over de brei-, haak- en lingeriegeschiedenis van Sint-Niklaas. Deze kan je met gids volgen op de daarvoor voorziene data of zonder gids.
  • Er is een breiworkshop voorzien op zaterdag 9 maart van 13.30u tot 17.30u.

Lokale ondernemers

Heel wat lokale ondernemers zetten hun beste beentje voor tijdens de Lingerieweek. Zo ontvangen Annick en Charlotte van Lingerie De Wael bezoekers graag in hun vernieuwde winkel tijdens de speciale openingsweek van vrijdag 1 tot zaterdag 9 maart, met onder meer een demonstratie van hoe beha’s aan elkaar worden genaaid. Lingerie Femina viert ook mee, met onder andere een modeshow in de winkel. Lingerie ZiTa zet dan weer in op de geschiedenis van lingerie én verloot een zilveren juweel, terwijl lingeriezaak Marie M een speciale zondagopening doet.

Ook Potiau Breastcare komt even terug naar de oude winkel en organiseert samen met Balerdon een modeshow met lingerie voor vrouwen met borstkanker.

De lokale chocoladezaken voorzien unieke Lingerieweekpralines en chocolade rozen, terwijl er bij Liv’Ing(e) een fototentoonstelling van Mike Van Cleven over lingerie plaatsvindt mét de verkoop van juwelen met een knipoog naar lingerie. In Pand Zestien kan je zelf lingerie breien, terwijl je bij Passi Passé unieke ‘boobies’ magneten en oorbellen kan shoppen in ruil voor een oude beha.

Op vrijdag 8 maart is er een spetterende afterwork in RELeaSe Tea, waar je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de 'burlesque' en ondergoed van de 19de en 20ste eeuw kan ontdekken bij een 'Hot&Spicy' theetje. Bij Slaapgoed Verlinden legt CEO van Pluto An Kluft uit hoe een collectie tot stand komt en bij Salons ontdek je bijzondere badmode-etalages. Tot slot kan je lekkere cappuccino’s drinken in rondborstige mokken bij Soep & Zoet.

Categorieën: