Ontdek snel ons laatste magazine

  MarediModa viert 70 jaar bikini

  27/05/2016

  De bikini wordt 70 en dat kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom zullen tijdens de lingerie- en badmodebeurs MarediModa op 8, 9 en 10 november 2016 in het Palais des Festivals in Cannes unieke en iconische stukken tentoongesteld worden.

  Het wordt een fascinerende reis doorheen de evolutie van dit iconisch tweeledig kledingstuk dat door de Franse kleermaker Louis Réard ontworpen werd. Het begon op 5 juli 1946 in het Parijse zwembad Molitor waar Réard zijn nieuwe creatie aan de wereld voorstelde en omschreef als „kleiner dan ’s werelds kleinste zwempak”. Voor het eerst liet een ontwerp de buik volledig onbedekt, een pittig detail dat geen evidentie was in die dagen en waardoor Réard genoodzaakt was om een naaktdanseres als model te gebruiken.

  Het nieuwe zwempak werd bikini genoemd naar het atol van de Marshall eilanden waar de VS toenertijd hun nucleaire testen uitvoerden. Niet geheel onterecht want de bikini kreeg al snel de bijnaam „atoombom van de mode”.

  Sterren als Ursula Andress in de bondfilm "Dr. No", Rita Hayworth als „Gilda”, Brigitte Bardot in "And God created woman" and Raquel Welch in "One million years ago" effenden het pad voor de bikini.

  Maar het was vooral Brigitte Bardot die er een waar icoon van maakte tijdens het Film Festival van 1953, toen ze in bikini op de Croisette verscheen, precies de plaats waar de bikini nu gevierd zal worden van 8 tot 10 november 2016.

  Categorieën: