Ontdek snel ons laatste magazine

  SIL Parijs maakt positieve balans

  27/01/2017

  SIL, de jaarlijkse lingeriebeurs in Parijs, sloot de deuren afgelopen maandag met een gevoel van hernieuwde vitaliteit en dynamiek die de markt al enkele jaren niet meer gevoeld had.

  De beurs noteerde een stijgend bezoekersaantal, vooral van landen buiten Frankrijk met 64% (t.o.v. 60% in 2016). De kleine terugval van het aantal bezoekers uit Groot-Brittannië valt hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de Brexit.  

  De algemene tevredenheid was groot. Bezoekers vonden vlot de weg naar wat ze zochten en ontdekten tegelijk creativiteit en nieuwe merken. Ook standhouders lieten zich positief uit over hernieuwde contacten met klanten, nieuwe prospecten en het noteren van orders.

  De nieuwe ruimte Uncover, ingericht als concept store met een originele en ecclectische visie op de sector, bleek een schot in de roos. De ruimte bood een frisse en hernieuwde bron van inspiratie voor velen waaronder ook een nieuw profiel van beursbezoekers met alternatieve retailconcepten, zoals Merci (FR), Le Pop Lingerie (DU), OOAK (China),... 

  Franse lingerie boven dit jaar met Simone Pérèle, die zich Designer of the year mag noemen, en een exclusieve modeshow van Lise Charmel.

  Lingerie staat terug op de kaart in Parijs en dat belooft veel goeds voor de komende editie van Mode City op 8, 9 en 10 juli 2017.

  Categorieën: