Ontdek snel ons laatste magazine

  RENDEZ-VOUS”: een kortilm à la française door Lingerie Française

  08/03/2021

  Promincor – Lingerie Française broedde op een innovatieve show in Parijs voor januari 2021. Daar stak de COVID-19 pandemie een stokje voor, maar al gauw werd nieuwe inspiratie geboren en groeide de nood aan creativiteit. Met onnoemelijke trots stellen de 10 Franse lingeriemerken van Promincor - Antigel, Aubade, Chantelle, Empreinte, Lise Charmel, Lou, Louisa Bracq, Maison Lejaby, Passionata en Simone Pérèle- hun onthullende kortfilm “Rendez-Vous” voor, je spannendste rendez-vous van 2021.

  Rendez-Vous is een ritmische, digitale kortfilm waar intieme scenes afgewisseld worden door dansscènes gebracht door 10 vrouwen tussen de 20 en 60 jaar jong, van maat 34 tot 44 en van cupmaat A tot cupmaat E. Geen betere setting voor deze Rendez-Vous, die de grenzen aftast tussen realiteit en verbeelding, dan Parijs. Gedurende 8 minuten viert deze kortfilm diversiteit, inclusiviteit, natuurlijke schoonheid en zelfverwezenlijking dankzij prachtige beelden en bewegingen. 

  De waarden van Lingerie Française

  In deze virtuele ‘date’ staan bovendien de waarden van Lingerie Française centraal. Dat zijn:

  • Een blijvende groei van vrouwelijkheid
  • De ultieme pasvorm en ultiem comfort voor alle vrouwen, alle lichaamstypes en alle leeftijden, van S-L en tot H-cup.  
  • Duurzaamheid en ethiek: Franse lingerie staat niet meer alleen voor luxe, maar ook voor een geëngageerde industrie, die er wilt zijn voor álle vrouwen en voor de planeet.
  • Vrouwen zelfvertrouwen geven
  • De ervaring en het vakmanschap, maar ook de creativiteit en innovatie van deze gevestigde Franse merken. De twintig tot dertig beha’s in de kortfilm bestaan uit talloze microscopische details, zoals kant, tule, strikjes, rugdetails, ... die met precisie werden bevestigd op stoffen die als tweede huid aanvoelen.

  De speelse kortfilm kwam tot stand dankzij een team van meer dan 50 creatievelingen en in samenwerking met DEFI - La Mode de France (the Committee for Development and Promotion of French Clothing Industry). In de film, die je hier trouwens kan herbekijken, wordt ook duidelijk dat vrouwen meer durven experimenteren met hun lingerie, bijvoorbeeld als accessoire over een jurk. Volgens artistiek directeur Pascale Renaux is een beha nu als “kleine architectuur in 3D, getuigend van handwerk en vakmanschap”. 

  Hier zie je de looks die gebruikt zijn in de kortfilm.

  Instagramaccounts om te volgen ter inspiratie zijn: @lingeriefrancaise en ons eigen account @lingerienet.