Ontdek snel ons laatste magazine

  Madiva Ecofuture verbaast met organische verftechnieken

  06/02/2020

  “Natuurlijke verftechnieken zijn geen trend, maar een noodzaak”. En dat is meteen waar het Italiaanse merk Madiva voor staat. Gedragen en vergeten kleding onderaan de stapel is vaak niet meer trendy genoeg in de vluchtige modewereld, maar heeft een even grote impact op onze planeet.

  Voor de productie van één top of T-shirt is er meer dan 2500 liter water nodig. De gebruikte chemicalieën (vaak giftig en ongefilterd) wegen tussen 10% tot 100% van de volledige stof. Madiva zoekt daarom naar milieuvriendelijke oplossingen voor mannen-, vrouwen- en kinderondergoed en ontwikkelde Ecofuture, een gamma van drie vernieuwende, ecologische verftechnieken.

  Zo is er Cold Dyeing: een organische, ecovriendelijke verftechniek met een zeer lage omgevingsimpact, waarbij er 80% energie wordt bespaard en 95% water.

  Daarnaast is Madiva het eerste merk in de lingeriewereld dat kledingstukken verft met pigment uit fruit en groenten. Dit is niet-giftig en zéér lichaamsvriendelijk. Aangezien chemicalieën afwezig zijn (en deze met bijna met elke allergie, intolerantie en huidirritatie samenhangen), is deze techniek ideaal voor intieme kleding. 

  Tot slot verft Madiva lingerie ook met pure aarde. Deze grond komt van verschillende plaatsen en resulteert in levendige kleuren. De materialen blijven mooi na het wassen en worden zelfs was na was zachter. Kleuren gaan van beige, poederroze en taupe over blauwtinten tot flessengroen. 

  Contact: +32 475 83 49 23

  Categorieën:
  Merken: