Ontdek snel ons laatste magazine

  Speciale omstandigheden nekken bezoekersaantal Mode City

  02/08/2016

  Met een totaal van 11000 aankopers kende Mode City dit seizoen een terugval in het bezoekersaantal. Maar zowel exposanten als bezoekers spreken zich positief uit over de kwaliteit van de contacten die er waren.

  Het is een feit dat de maatschappelijke en sociale context in Frankrijk en daarbuiten (terreurdreiging, sociaal protest, Brexit,...) niet bevorderlijk waren. Bovendien had het slechte weer de verkoop van vooral badmode zo vertraagd dat het seizoen pas begin juli echt kon beginnen en veel winkeliers zich dan ook daarop wilden concentreren.

  Door de verhuis naar Lyon haakten ook heel wat bezoekers uit Noord-Europa (o.a. Scandinavië en Duitsland) af. De nieuwe locatie was dan weer een meevaller voor aankopers uit de zuiderse landen zoals Italië, Spanje en Zwitserland.

  De "Sportiv'" concept zone die 100% gewijd werd aan vrouwen en sport bracht een overzicht van sportlingerie, badmode en activewear en was de place to be voor lezingen en debatten over deze nieuwe levenstijl die steeds meer ingang vindt. Zeker sportwinkels konden er inspiratie opdoen maar ook lingeriespecialisten die met dit groeiend marktsegment een nieuw doelpubliek willen aanspreken.

  Volgende beurseditie vindt opnieuw plaats in het vertrouwde Paris Expo van 21 tot 23 januari 2017.

  Categorieën: