Ontdek snel ons laatste magazine

The LYCRA Company onthult beenmodetrends 2024/2025

21/03/2024

The LYCRA Company, die wereldwijd bekend staat om haar toonaangevende technologieoplossingen in de kledingindustrie, stelt vier grote beenmodetrends voor voor 2024 en 2025. 

Na verschillende trendcycli waarin blote benen centraal stonden op de catwalk, zien we nu dat beenmode op alle vlakken een echte comeback maakt. Panty's, kousen en hold-ups, evenals sokken van verschillende lengtes, zijn onmisbaar geworden.

Zoals ieder jaar lanceert The LYCRA Company, in samenwerking met de trenddeskundigen van het Stijlinstituut Amsterdam, een creatieve capsulecollectie met per trend één of meerdere looks. Hierin worden de innovatieve vezeltechnologieën van The LYCRA Company duidelijk, die functionele voordelen bieden voor de hedendaagse consument.

TREND NR. 1: EXTRAORDINARY

In EXTRAORDINARY wordt de impact van panty's op de vloeibaarheid van identiteit gevierd, dankzij de veelzijdige ontwerpmogelijkheden. Deze trend vindt inspiratie in een nieuwe, creatieve generatie.

Look 1 : Weelderig kant

In de eerste look siert een ingenieus ontworpen kanteffect het been, dankzij de LYCRA® XCEPTIONAL-technologie die zich aanpast aan het vollere figuur. Het gaat om een gepatenteerde constructie met een innovatieve, lichtgewicht asymmetrische panty zonder naden of complexe constructies.

Look 2 : Stripe Mania

In deze tweede look komen buitengewone strepen tot leven en worden ze beweeglijker. Ze transformeren voor onze ogen en vermengen zich met bewegende kleuren, psychedelische patronen en kleurverlopen tot een leuke, indrukwekkende collectie. Bij deze look is de LYCRA® DRY-technologie belangrijk, die helpt bij de vochtregulatie en zorgt voor sneldrogend comfort. Dit in combinatie met de LYCRA® SOFT COMFORT-technologie om sokken op hun plaats te houden en rode plekken te verminderen.

TREND NR. 2: EVOLUTIONARY

EVOLUTIONARY is geïnspireerd op de eindeloze wijsheid van de natuur en heeft een positieve invloed op het welzijn. Deze trend wordt gedreven door ons menselijk verlangen om ons te verbinden met de natuurlijke wereld. Fauna- en floradessins gaan samen met een contrast tussen transparantie en dichtheid. De kleuren zijn neutraal, klassiek en tijdloos.

Look 1: Sporen van tijd

Deze look is gebaseerd op een diversiteit aan texturen, organische imperfecties en natuurkleuren. Voor deze flatterende, shapende lijn met stevige ondersteuning wordt LYCRA® BEAUTY met LYCRA® ADAPTIV-vezel gebruikt.

TREND 3: LEG GEAR

De Leg Gear collectie is ontworpen om te bewegen. De gebreide constructies zijn utilitair en de motieven gedurfd. Heldere, verzadigde kleuren naast de basiskleuren zwart, grijs en wit combineren rationalisme met vreugde en spontaniteit.

Look 1 : Racy Patterns

Racy Patterns speelt met geblokte, gesneden, geknipte en geplakte effecten. De sportkledingontwerpers putten inspiratie uit het modernisme om met hun producten enthousiasme, energie, vreugde en geluk uit te stralenHier is de belangrijkste innovatie de THERMOLITE® FAR INFRARED (FIR) technologie, die langdurige warmte genereert terwijl de sok licht blijft. Dit in combinatie met graduele compressie om spierherstel te bevorderen en om te beschermen tegen blessures.

Look 2: Super Knits

In de Super Knits look zien we optische kleureffecten, terwijl de LYCRA® ADAPTIV vezel zorgt voor deugddoend comfort met een grotere flexibiliteit in maatvoering.

TREND NR. 4: SELF-CARE

De vierde en laatste trend draait volledig rond zelfzorg en omarmt het lichaam met o.a. cosmetische panty’s die kunnen bijdragen aan het lichamelijk welzijn. Ze kunnen opbeuren, stimuleren en kalmeren. Kleur speelt hierbij een sleutelrol. Deze trend omvat een glinsterend palet van 'langhoudende' panty's: van roze, paars en mauve tot chocolade en intens zwart.

Look 1: Tweede huid

Deze look wil vrouwen in staat stellen zich met gemak en vertrouwen te kleden, dankzij de antistatische LYCRA® SHEER SENSATION-technologie, die voorkomt dat jurken aan de benen blijven plakken zonder afbreuk te doen aan het comfort. Deze technologie heeft een duurzaam aspect: ze kan worden geproduceerd met minder energie en verbruikt minder water.

Look 2: Dream World

Deze look is verleidelijk en een beetje ‘irreel’. De LYCRA® FUSION™ TRUE TO YOU-technologie versterkt de natuurlijke glans van de benen en is tegelijkertijd kreukherstellend. De technologie biedt daarnaast multidimensionaal comfort en een perfecte pasvorm.

Categorieën: