Ontdek snel ons laatste magazine

  Cocoro strijdt voor planeet, gelijkheid én goed gevoel

  14/09/2022

  Wegwerpslips zijn verleden tijd met Cocoro’s absorberende slips voor menstruatie, vaginale ongemakken en matig urineverlies. Van de eerste menstruatie tot de laatste, over zwangerschap, postpartum én de pre-menopauze: Cocoro is er voor elke vrouw in elke periode... én voor de planeet.

  Het innovatieve zit ‘m in het kruisje van de slip: hierin zit een combinatie van biologisch katoen, voorzien van gelaagde en absorberende technische materialendie zowel antibacterieel als ademend zijn. Hierdoor wordt vocht geabsorbeerd en vastgehouden, terwijl het antibacteriële element geurtjes bestrijdt.

  Elke serie uit de collectie omvat een keuze in model (classic, culotte of string) en in absorptievermogen (light, moderate of heavy flow). Mooie mesh inzetstukjes en fris gekleurde randen doen de slips ook nog eens mooi ogen. 

  Duurzaam en diervriendelijk

  Cocoro is gedreven om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) voor 2030 te behalen, en zet zich daar op verschillende vlakken voor in. Zo zijn de Cocoro-producten volledig vegan met een houdbaarheid van ongeveer twee jaar als absorberend slipje en daarna nog vele jaren als conventioneel slipje. Het merk neutraliseert bovendien ook haar energieverbruik door bomen te planten in samenwerking met Creadoras de Bosques.

  Per kledingstuk wordt er een volledig duurzaamheidsrapport opgesteld in samenwerking met BCOME, een platform dat de ecologische en sociale impact van een item traceert, evalueert en beschikbaar stelt aan klanten. Met de handige Zyosh-technologie, een intelligente ecologische oplossing, kan de consument overigens zien welk gebruik men al aan een slipje heeft gegeven op basis van het aantal wasbeurten, met praktische informatie over het recycleren ervan.

  Naar schatting genereert het gebruik van maandverband en tampons in het leven van een menstruerende persoon tot 180 kg niet-recyclebaar afval. Dankzij de Cocoro menstruatiebroekjes die in 2020 werden verkocht, werd al 29,5 ton afval vermeden. Uit een externe analyse van Inèdit blijkt bovendien dat de CO2-voetafdruk van de slipjes uit de MESH-collectie 19 keer minder is dan die van een absorberend maandverband en 12 keer minder dan die van een tampon.

  Lokaal

  Cocoro is verbonden aan lokale productie in Barcelona, in verschillende werkplaatsen in de stad en omgeving en werkt samen met lokale leveranciers en distributeurs. Ook de verpakking is gemaakt in Barcelona, met FSC®-gecertificeerd kraftpapier.  

  Stoffen worden zorgvuldig gekozen (met OEKO-TEX 100- en Bluesign-certificaten), met een voorkeur voor gerecycleerde materialen. Elke stof wordt bovendien zo gesneden dat er zo min mogelijk verlies optreedt, dat op zijn beurt zoveel mogelijk wordt hergebruikt.

  Ethisch

  Het merk ondersteunt kwetsbare mensen en groepen via samenwerkingen met verschillende stichtingen en organisaties wereldwijd. Zo strijden ze voor 

  • het terugdringen van schooluitval door gebrek aan producten voor intieme hygiëne (Guné)
  • het recht op asiel (CEAR – “Spaanse Commissie voor Vluchtelingenhulp”)
  • het recht op menstruatiehygiëne (The Raval Social Foundation)
  • verantwoordelijkere consumptie met zero waste in Catalonië (Rezero)
  • meer transparantie en duurzaamheid in de hele productie- en toeleveringsketen door deel uit te maken van de Fashion Revolution.

  Heb je interesse om dit merk in je winkel aan te bieden? Neem dan contact op met Paul Dohle, agent voor de Benelux. Nog meer over Cocoro lees je in dit artikel.