Ontdek snel ons laatste magazine

  Ontdek het merk: Undress Code

  26/02/2020

  Voor de eerste keer konden we tijdens LingeriePRO het Poolse merk Undress Code ontdekken, dat een plekje in de CATCH! hoek vulde. Undress Code is ontworpen voor de ‘krachtige en vrouwelijke’ vrouw. We spraken met mede-oprichtster Izabela Godlewska.

  Bij Undress Code is er een gamma van lingerie, bodysuits en swimwear. Een highlight is de velvet bodysuit, maar er wordt aan iedereen gedacht: "Voor de mensen die een alternatief zoeken voor het fashionable velvet, is er ook de iets ‘gewonere’ lyocell variant”, aldus Izabela. De items uit de collectie zijn dus geschikt als lingerie én als modeitem.

  Ook glitter lingeriesetjes pronken aan de rekken in de stand. De ontwerpen gaan van van retro en high-waist tot zeer feestelijk. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit zwart en wit, waardoor de combinatie met de modieuze stoffen en ontwerpen zeker niet voor een overdrive zorgt.

  “Wat swimwear betreft, werken we deels met gerecycleerd lycra. Sommige delen van onze bikinicollectie bestaan al uit gerecycleerd lycra, zoals de binnenkant van onze setjes, andere dan weer niet. We hebben bijvoorbeeld wel badpakken die volledig van gerecycleerd lycra zijn gemaakt. Deze zijn langs twee kanten te dragen, zoals bijvoorbeeld deze met één kant zwart en één kant wit,” vertelt Izabela terwijl ze ons door haar collectie gidst.

  “We zetten alvast kleine stapjes om duurzaam te worden, maar het is niet altijd gemakkelijk om coole stoffen te vinden die ook nog eens duurzaam zijn. Naar mijn ervaring zijn deze materialen nog vaak heel gewoon, maar we zijn de opties alvast aan het verkennen.”

  Undress Code bestaat momenteel drie jaar en gaat met de wintercollectie voor 20/21 haar zevende seizoen in. Bij interesse in het merk, kan er contact opgenomen worden met Izabela Godlewska via izabela@undress-code.com of via +48 793 193 278. Meer informatie vind je hier.