Ontdek snel ons laatste magazine

Mode Unie roept hele modesector op om zich te verenigen: "Samen sterk!"

25/03/2020

Het voorbije weekend lanceerde Mode Unie, de sectorfederatie van zelfstandige modedetailhandel, een broodnodig voorstel: "verruim de sperperiode en schuif de solden op". Ondanks de afstand, is het heel belangrijk dat alle retailers nu samenwerken.

Ondertussen neemt de sectorfederatie verder initiatief om de boodschap uit te dragen. Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, aan het woord: "Om de consument ook in de toekomst een divers aanbod in modewinkels te kunnen bieden, is het verplaatsen van de solden van juli naar augustus én het ingaan van de sperperiode van zodra de winkels terug open gaan, echte noodzaak". Ondernemersorganisatie UNIZO en Creamoda, de federatie voor modemerken en kledingproducenten, steunen het voorstel alvast om de noodkreet vanuit de hele modesector te laten klinken.

Mode Unie deed het voorstel al op federaal niveau en heeft ook op Europees niveau de nodige contacten gelegd. "We doen er alles aan om de voorgestelde maatregelen te bekomen en ervoor te zorgen dat iedereen in de sector een gelijke start kan nemen wanneer de modewinkels terug open gaan," gaat Isolde Delanghe verder. "Om een bloedbad aan kortingen te vermijden willen we geen kortingen voor de solden periode én willen we de solden verschuiven naar augustus."

Om deze noodkreet kracht bij te zetten roept Mode Unie daarom op om de boodschap samen uit te dragen: "Samen hebben we meer slagkracht, samen staan we sterk!"

"Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Zowel door de overheid als door alle betrokkenen in de modesector. Mode Unie roept de hele sector dan ook op om zich te verenigen, samen achter één voorstel te staan en solidair te zijn. Als we met z’n allen aan dezelfde kar trekken en zoveel mogelijk marge willen behouden, is het van belang om zo weinig mogelijk korting te geven en dus de broodnodige marge te behouden. De kleine meerverkoop die nu door kortingen gerealiseerd wordt, weegt niet op tegen de schade die aan de hele sector gedaan wordt. Niet alleen nu, maar ook post-corona.", vraagt Isolde Delanghe. "Dit is dan ook een oproep aan ALLE spelers uit de modesector die op heden korting geven. De overgrote meerderheid geeft geen korting en met hoe meer we aan hetzelfde zeil trekken, hoe sterker de boodschap, zowel binnen de sector als naar de consument."

De boodschap is duidelijk. Doe jij er ook aan mee?

Categorieën: