Ontdek snel ons laatste magazine

  FALKE Achilles gelanceerd als medisch product

  23/08/2019

  Een op de vijf lopers krijgt gedurende zijn leven een ontsteking of irritatie aan de achillespees. Achillespeesproblemen behoren dus tot de meest voorkomende loopblessures, maar ook voetballers, tennisspelers en andere atleten zijn er kwetsbaar voor. 

  Er zijn tal van oorzaken voor deze problemen en vaak zien atleten zich genoodzaakt een pauze in te lassen in hun sportactiviteiten. Sporters met dit probleem zijn dan ook op zoek naar betrouwbare oplossingen en doeltreffende producten om hen van hun klachten af te helpen. Vanaf nu kan Falke Achilles hen daarbij helpen. 

  Dankzij de Europese richtlijn betreffende medische hulpmiddelen en andere nationale wetten hebben wetgevers een kader gecreëerd waarbinnen consumenten en patiënten de garantie krijgen dat producten zo veilig en performant mogelijk zijn. FALKE Achilles voldoet aan deze voorwaarden, waardoor FALKE heeft kunnen bewijzen dat het een medisch doeltreffend product op de markt heeft.

  De werking van FALKE Achilles

  FALKE Achilles streeft de doeltreffendheid van een massage na. Anatomisch aangepaste siliconennoppen masseren de weefsels aan beide zijden van de achillespees. Dit stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de zuurstoftoevoer in het weefsel. Dankzij de verhoogde bloedtoevoer in de pees wordt ongemak tijdens het lopen en andere sporten beperkt. Het is deze combinatie van sport en massage die voor een maximaal voordeel zorgt. Voor het eerst maakt FALKE Achilles van trainen een therapie en vult het nu dus de gebruikelijke behandelingen aan.

  Productspecificaties

  De loopsokken zijn gemaakt van lyocell en bieden optimale afkoeling dankzij een snelle droging. Het anatomisch gevormde linker- en rechterteengedeelte van de sokken voorkomt dat de tenen blootgesteld worden aan druk en wrijfpunten. Bovendien zorgt de compressie ervoor dat de sokken als een tweede huid zitten en het enkelgewricht stabiliseren. Dit kan ook een positief effect hebben op de genezing van achillespeesproblemen.

  Maten voor dames: Maten: 35-36, 37-38, 39-40 et 41-42

  Maten voor heren: 39-41, 42-43, 44-45 et 46-48

  Categorieën:
  Merken: