Ontdek snel ons laatste magazine

Marlies Dekkers gered door Karmijn Kapitaal

22/08/2013

Er deden al langer geruchten de ronde over moeilijkheden binnen het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers en eerder deze week verklaarde de rechtbank van Rotterdam het bedrijf dan ook failliet.
Dankzij een overeenkomst met het investeringsfonds Karmijn Kapitaal kan echter een doorstart gemaakt worden met de gezonde en veelbelovende onderdelen van de onderneming. Het bedrijf zal meteen ook een grondige transformatie ondergaan: een aantal winkels zal worden gesloten en de verkoop zal voornamelijk via de eigen webshop en online winkels plaatsvinden.

In de nieuwe situatie blijven nog zes marlies|dekkers winkels open, in Amsterdam (Berenstraat), in Rotterdam, Maasmechelen, Breda, Utrecht en Antwerpen. De overige winkels worden gesloten en de distributie zal nationaal en internationaal via een zeer exclusief retailbeleid plaatsvinden, met een focus op webshops. Retailers die momenteel met Marlies Dekkers werken zullen persoonlijk geïnformeerd worden over een eventuele verdere samenwerking.

Met deze doorstart kunnen 35 van de 100 werknemers aan de slag blijven. Marlies Dekkers zelf reageerde dan ook met gemengde gevoelens: Spijt en pijn voor de medewerkers die hun baan verliezen maar tegelijk ook blijdschap dat het merk dankzij de kapitaalinjectie verder kan. De lingerieontwerpster blijft echter positief naar de toekomst kijken: "Ik blijft vasthouden aan mijn ‘dare to dream, dare to be’-filosofie, juist in deze situatie". Er valt iets voor te zeggen...