Ontdek snel ons laatste magazine

  Ontdek de missie van Mundo Unico

  22/04/2020

  Mundo Único is een 100% Colombiaans merk dat sinds enkele jaren ook in België, Nederland en Luxemburg wordt verdeeld. Eigen aan het DNA van dit merk is dat het zorg draagt voor het milieu en voor het welzijn van de werknemers.

  Troeven voor de werknemers 

  Mundo Único zet zich bijzonder in voor haar werknemers, om een positieve impact te hebben op hun leven en dat van hun families. Het bedrijf heeft 154 werknemers, waarvan 80% moeders zijn die aan het hoofd van een familie staan en zich elke dag inzetten voor de groei van het merk. Unico Interior zorgt ervoor dat deze moeders in legale werkomstandigheden kunnen werken, maar dat ze ook qualitytime met hun familie kunnen doorbrengen. Er is bovendien ook de mogelijkheid om van thuis uit te werken, waardoor de balans tussen privé en werk goed wordt ondersteund.

  Tegelijkertijd biedt Unico Interior werknemers de kans om hun middelbare school af te ronden door een educatief programma, waarbij tijd, voedsel en studeermateriaal op de bedrijfslocatie zelf worden voorzien. Zij die graag nog verder willen studeren, krijgen ook de mogelijkheid daartoe, terwijl zij die graag bij Unico willen blijven werken, gerust kunnen zijn van een stabiele job. In dit en dit filmpje zijn werkneemsters zelf aan het woord en vertellen ze hun verhaal. 

  Duurzame boxershorts

  Wist je dat sommige van de boxershorts van Mundo Único gemaakt worden van gerecycleerd polyester van petflessen? Met de ecovriendelijke textielprocessen die hierdoor plaatsvinden, draagt het Colombiaanse merk ook aan het milieu haar steentje bij. De foto's bij dit artikel zijn voorbeelden van deze boxerlijn.

  Daarnaast zijn de labels van de lijn COLORS gemaakt van gerecycleerd papier (CYCLUS OFFSET). Door te printen op dit papier, spaart het merk volgende zaken uit:

  • 133 kg afval
  • 32 kg CO2
  • 3222 liter water
  • 411 kilowattuur
  • 216 kg hout
  • 319 km autoritjes

  Heb je zelf interesse om met dit merk samen te werken? Of wil je gewoon vrijblijvend wat meer informatie? Je kan hiervoor terecht bij Janwillem de Kwaastetniet van Colomoda via e-mail of mobiel: +31 6 8321 8633.

  Merken: