Ontdek snel ons laatste magazine

  Hoofdkantoor Essenza Home verhuist in voorjaar 2021 naar Bunnik

  19/11/2020

  Na ruim 18 jaar gevestigd te zijn geweest in Amerongen, verplaatst het Nederlandse interieur- en lifestylemerk Essenza Home in het voorjaar van 2021 haar hoofdkantoor naar  Bunnik. Het nieuwe pand is direct gelegen aan de A12 en biedt uitzicht op de Kromme Rijn. Naast kantoren, opent Essenza Home hier ook een b2b-showroom en een brand store voor consumenten. 

  Centrale ontmoetingsplek

  De nieuwe locatie aan de Rumpsterweg past perfect bij de ambities van Essenza Home om een creatieve en inspirerende hub te worden op het gebied van interieur en lifestyle. Eigenaar Roeland Smits legt uit: “We zien het niet zozeer als een kantoor, maar meer als een centrale ontmoetingsplek waar design, consument en retail samenkomen. Deze grote ruimte biedt ons de kans om alles te combineren, maar ook om verschillende concepten en ideeën te testen.” 

  Rosalie Smits, Head of Channels bij Essenza Home vult aan: “Het wordt een plek waar we zowel onze B2B- als B2C-klanten de ultieme Essenza Home experience kunnen bieden en waar we al onze collecties laten zien. Ook kunnen we hier onze medewerkers een inspirerende werkomgeving bieden die goed bereikbaar is met zowel de auto, de fiets als het openbaar vervoer. Zo verminderen we het woon-werkverkeer en daarmee ook onze ecologische footprint.” 

  Familiegevoel voorop

  Het voormalig pand van woonwinkel Het Kabinet is vanaf begin mei van dit jaar in handen van Essenza Home. Beide organisaties zijn familiebedrijven. Zo zijn dochters Floor Smits en Rosalie Smits respectievelijk werkzaam als Head of Brands en Head of Channels bij Essenza Home, terwijl vader Roeland Smits eigenaar is.

  Samen creëren en delen

  Op dit moment wordt het pand van maar liefst 2500 m2 verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Naast kantoren, een showroom en een fotostudio, komt er ook een grote brand store met ruimte voor andere ondernemers. “We zijn op zoek naar partners die zich aangetrokken voelen tot ons concept en onze merken versterken. Dat kan verschillende verschijningsvormen hebben, denk bijvoorbeeld aan een bloemist, een pop-up store van een beginnende ondernemer of misschien zelfs een beautysalon. Never dream alone!”, aldus Floor Smits, Head of Brands bij Essenza Home. ‘Wij geloven sterk in het concept van samen creëren en samen delen. Door partnerships aan te gaan met andere merken en bedrijven kunnen we veel van elkaar leren!’

  Het huidige hoofdkantoor van Essenza Home werd in 2018 verkocht aan WSP Systems. Deze specialist in de logistiek voor de industriële wasserij vestigde hier zijn productiefaciliteit en zal na het vertrek van Essenza Home ook de kantoorruimtes in gebruik gaan nemen.

  Huidig adres: Industrieweg Noord 12, Amerongen

  Nieuw adres: Rumpsterweg 2, Bunnik

  Meer info over het merk vind je hier.

  Categorieën:
  Merken: