Ontdek snel ons laatste magazine

  Ontdek het menstruatiemerk Cocoro

  19/04/2021

  Absorberend, veganistisch en zonder geurtjes. Mooi, comfortabel en ademend. Anti-allergeen, recycleerbaar én herbruikbaar. Dat zijn enkele kernwoorden die het innovatieve menstruatiemerk Cocoro beschrijven.

  Cocoro is een technisch lingerielabel dat in 2016 ontstond, met ontwerp en productie in Barcelona. Het merk zet zich in voor het welzijn van vrouwen en biedt een gamma ademende en herbruikbare menstruatieslips, die zowel het bloed tijdens de maandstonden absorberen, als witverlies en licht urineverlies. Het bedrijf wilt daarmee een feministische en eco-vriendelijke oplossing bieden voor de behoefte die 4 tot 7 dagen in de maand gedurende 40 jaar voorkomt in het leven van meer dan de helft van de populatie. Het merk won al verschillende awards. 

  “We geven om de planeet, en om de mensen die er leven. En we werken daar ook naar.”

  Hoe werken die menstruatieslips?

  Door het gebruik van laagjes van technisch materialen aan de binnenkant van het broekje is er dubbele absorptie, terwijl de slip toch dun blijft (1,5 en 2,5 mm). De vloeistof verdampt via de lichaamswarmte. Het stukje dat in contact is met de huid is gemaakt van organisch katoen, waarmee het merk 91% minder water verbruikt. De slip kan uren gebruikt worden en is machinewasbaar. 

  Elk product is gemaakt van gecertificeerde materialen: Oeko-Tex, BlueSign, GOTS, REACH. Elke slip is 100% lokaal geproduceerd en 70% van de gebruikte materialen is nationaal ingekocht. Cocoroslips worden momenteel al in 12 Europese landen verkocht en het merk werkt samen met distributeurs in Latijns-Amerika en met directe klanten wereldwijd. 

  Waarom Cocoro?

  Cocoro wilt vrouwen een voortdurend beschermd en comfortabel gevoel geven, terwijl ze in harmonie zijn met hun lichaam en de planeet niet schaden. Op deze manier kan 5,6 tot 6,4 kilogram afval vermeden worden, de hoeveelheid afval die elke vrouw jaarlijks genereert aan menstruatieproducten.

  Extra kenmerken

  • 7 maten
  • Meer dan 6 modellen
  • Kan alleen of met andere menstruatieproducten gebruikt worden, als extra bescherming
  • Elke slip kan 5 jaar gebruikt worden en 60 keer gewassen worden
  • Eco-vriendelijke verpakking
  • VEGAN en goedgekeurd door PETA
  • Kan ook tijdens activiteiten of sport gebruikt worden
  • Ideale vervanging van maandverband (dat 200 jaar nodig heeft om te verdwijnen van de planeet).
  • Ervaren en gemotiveerd team (zie foto's)
  • Samenwerking met organisaties die streven naar het einde van menstruatiearmoede
  • Ze nemen deel aan de Fashion Revolution, die ervoor zorgt dat werknemers in fatsoenlijke omstandigheden kunnen werken.

  Meer info via www.cocoro-intim.com, @cocorointim

  De agent voor de Benelux is Paul Dohle.

  Merken: