Ontdek snel ons laatste magazine

  Geslaagde Fedelin-uitstap naar Noord-Frankrijk

  17/10/2014

  Maandag 6 oktober was Fedelin te gast bij de firma Pierre Bracq in Fontaine-au-Pire waar de deelnemers het productieproces van borderie van dichtbij konden volgen. De broers Jérôme en Vincent Bracq toonden ons met veel liefde en passie voor het vak hoe deze prachtige versieringen tot stand komen om uiteindelijk verwerkt te worden in de beha's van hun eigen lingeriemerk Secret d'Eva.

  Na een broodje vergezeld van een parelend streekdrankje in de showroom van Secret d'Eva ging het richting Caudry voor een bezoek aan de firma Jean Bracq. Daar wordt het bekende leaverskant gemaakt dat voornamelijk in de couture en haute couture maar ook deels in de slaapmode zijn afzetmarkt vindt. Ook het Dentelle de Lyon wordt hier nog geproduceerd door twee letterlijk eeuwenoude weefmachines die dateren van omstreeks 1900. Enkel betaalbaar voor goed gefortuneerde kopers...
   
  De geslaagde dag werd gezellig afgesloten in restaurant Beatus in Cambrai. Een uitgebreid verslag over dit bezoek leest u in de volgende editie van Aphrodite PRO.