Ontdek snel ons laatste magazine

  Geslaagde eerste bijeenkomst Peterschapsproject!

  17/10/2013

  Eind september werd het startschot gegeven voor dit uniek project voor zelfstandige winkeliers. Waarom? Onze winkelsector wordt vandaag gekenmerkt door een moordende concurrentie. Gewone klantvriendelijkheid, vakmanschap en hard werken volstaan niet langer voor een kmo. Hoe kunnen zelfstandige winkeliers hun klanten overtuigen om net dat ietsje meer te betalen voor een kwalitatief aanbod en excellente service?

  Wie? UNIZO Winkelraad brengt 8 verschillende denkgroepen samen met telkens 15 winkeliers uit de fashion en food retail (buurtsupermarkten, ‘next generation’, kaaswinkels, kleding, schoenen, lingerie,…). Ze zullen samen ervaringen uitwisselen en nadenken over de toekomst van hun sector en uiteindelijk hun eigen toekomstplan schrijven.

  Hoe? Ze doen dit niet alleen maar onder leiding van experten als Martine Nulens, Peter Desmyttere, Yvan Dierckxsens, Jan Coppejans en Katelijne Duerinck die vanuit hun ervaring en expertise de momenten van ervaringsuitwisseling in goede banen leiden.

  Slotcongres. Einde juni 2014 besluit UNIZO Winkelraad het project met een toekomstplan en dito congres op basis van de bevindingen. Naar aanleiding van dit project heeft Uitgeverij Minerva, i.s.m. Luc Ardies, een pocket uitgebracht: “Wat als de chef niet meer uit zijn keuken komt?” (ondertitel: 4 Recepten voor kmo’s met passie en persoonlijkheid).

  Meer info of ook nog geïnteresseerd? Contacteer: chiel.sterckx@unizo.be

  De eerste sessie vond plaats op 16 oktober 2013 bij Lingerie Subliem in Sint-Niklaas. Aphrodite ging een kijkje nemen en zag hoe een open groep vol enthousiasme aan dit unieke initiatief begon!