Ontdek snel ons laatste magazine

  Louisa Bracq presenteert Fury to Live: de nieuwe collectie voor SS21

  17/08/2020

  “Het verhaal achter deze collectie begint op de dag dat ik naar New York vloog, februari 2020”, vertelt creatief directeur Matthieu Bracq. “Het was de eerste keer dat ik vanuit Frankrijk reisde naar de 'City that never sleeps'. Al sinds mijn tienerjaren had ik beelden en referenties uit boeken en films in mijn hoofd, vooral uit het “Beat Generation” tijdperk met auteurs als William Burroughs, Allen Ginsberg en Jack Kerouac.” Het is dan ook dit controversiële tijdperk dat meneer Bracq als leitmotif koos voor de collectie. 

  De collectie heet “Fury to Live” en verwijst naar de Franse benaming voor de film "Rebel without a cause”. Het is een knipoog naar een excessieve en opbeurende maar gevaarlijke levensstijl. “Vandaag verlangen we terug naar die tijden, na een bang begin van het jaar dat onze levens doorheen schudde en dat niemand zag aankomen. Laten we daarom inspiratie vinden in het verleden en de moeilijkheden herinneren die vorige generaties hebben beleefd maar ook hebben doorstaan, en laten we sterker dan ooit worden.”

  Highlights uit de collectie

  De collectie bestaat uit drie opvallende series, hieronder voorgesteld.

  Paco, een zeer gesofisticeerde reeks in de kleur Hibiscus, is een eerbetoon aan de Franse modeontwerper Paco Rabanne. Een highlight is het kettingmotief op een ondergrond van stretch tulle (Broderie Anglaise), terwijl de blouse-bodysuit een nieuwigheid vormt in de collectie. 

  Nieuw in de Tribal-lijn zijn een lange assymetrische jurk met korte mouwen en V-rug, alsook het afneembare geborduurde accessoire aan de achterzijde van de beha’s. 

  De Camo-lijn representeert dan weer de tijd van Diane Von Fürstenberg, de Belgische ontwerpster en feministe die in New York werkte en met allerhande prints speelde in haar collecties. De luipaardprint wordt in een nieuw sprankelend jasje gestoken, geïnspireerd door de pop art beweging en ook terug te vinden in het werk van Andy Warhol.

  Maatbereik

  • Full cup beha’s: 90B – 115I 
  • Andere behastijlen: van 85B – 100 H 
  • Full briefs: 38-56
  • Andere stijlen slips: 36-48 

  Voor meer informatie over de collectie en het merk kan je bij deze agenten terecht.