Ontdek snel ons laatste magazine

  Ammann: milieubewust én made in Europe

  16/01/2020

  Ammann, het Duitse merk uit Stuttgart, vindt haar oorsprong in 1886. Met meer dan 130 jaar ervaring getuigt het merk van een veelzijdige know-how op het vlak van productie, afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen. Het merk heeft geen eigen online shop, noch eigen winkels of een samenwerking met sites zoals Amazon. 

  Milieubewuste Europese productie

  Doordat de collecties van Ammann volledig in Europa worden geproduceerd, heeft het merk de volledige keten in eigen handen: van ontwerp en snijden tot het leveren van geschikte materialen en de productie in hun eigen productiefaciliteiten. Er wordt gekozen voor deze eigen fabrieken in Europa, omdat korte inkoopkanalen het milieu beschermen. Er wordt daarbij zorgvuldig omgegaan met natuurlijke hulpbronnen, waardoor het merk inzet op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op de producten van Ammann is er twee jaar garantie. 

  Oeko-Tex 100 en Gots-gecertificeerd

  Ondergoed is voor Ammann een kwestie van vertrouwen. De mensen achter het merk zien kwaliteit daarom als een sociale verplichting, die begint bij het lichaam dat het gekozen textiel moet kunnen tolereren. Omdat ze het belangrijk vinden dat hun klanten de producten veilig kunnen dragen, gaat het team van Ammann verder dan de wettelijke vereisten. Alle producten zijn gecertificeerd volgens de wereldwijd erkende Oeko-Tex® Standard 100. Zo garandeert Ammann dat elk stuk dat de productie verlaat weinig verontreinigende stoffen bevat en geschikt is voor intensief huidcontact. Daarnaast is de fabrikant ook GOTS-gecertificeerd. 

  Mannen: dag én nacht

  Fris, sportief en mannelijk: dat is hoe de day- en nightwear voor mannen zich onderscheidt. Moderne, klassieke en sportieve nonchalance gaan hand in hand met een authentieke look. Een aangenaam draaggevoel gaat samen met een goede pasvorm en een ruime keuze tot in de grote maten. 

  Één van de hoogtepunten voor herfst/winter ‘20/’21 is de EMPATHIC retro boxershort, die voor 92% uit katoen bestaat en een stoere tijgerprint heeft. Ook de 100% katoenen pyjama’s zetten Ammann’s milieumissie in de verf. In de serie ECO WARRIOR gaat een charmant streep- of ruitpatroon gepaard met effen donkerblauw, terwijl de lijn SHADOWLANDS stijlvol en sportief combineert met monochrome motieven en toffe opdrukken. Bovendien is er ook een permanente collectie die steeds op voorraad is en is ook mix & match mogelijk.

  Dames: nachtmode

  Bij de vrouwennachtmode zetten retro en romantische stijlen de toon. Zo vinden we in de serie BOUTIQUE een vrouwelijke jurk uit 100% katoen, terwijl in de POETRY SLAM lijn een subtiel bedrukt nachthemd verschijnt (50% katoen, 50% modal). Ook superelegant is de klassieke DREAM WEAVERS pyjama met lieflijke bloemen op een blauwe achtergrond (50% katoen, 50% modal).

  Bekijk deze producten in de galerij hiernaast.

  Bij interesse, contacteer Texti Moda. Meer info vind je hier