Ontdek snel ons laatste magazine

  The LYCRA Company publiceert duurzaamheidsrapport met doelen voor 2030

  12/10/2022

  The LYCRA Company, een toonaangevende internationale ontwikkelaar van innovatieve en duurzame vezel- en technologieoplossingen in de kleding- en persoonlijke verzorgingsindustrie, kondigt de publicatie van de eerste jaarlijkse Planet Agenda Update aan. Het verslag kan worden gedownload op hun website.

  Het Planet Agenda Update-rapport ontleent zijn naam aan het kader voor duurzame ontwikkeling van The LYCRA Company uit 2008, dat gebaseerd is op de pijlers van het bedrijf: maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid van producten en uitmuntende productie. 

  “Wij streven naar transparantie en vinden het belangrijk om een duidelijk, duurzaam en ambitieus plan te hebben dat onze klanten en belanghebbenden volledig ondersteunt," zegt Julien Born, Chief Executive Officer van The LYCRA Company. Ter ondersteuning van dit plan hebben wij de verbintenisbrief van het Science Based Targets Initiative (SBTi) ondertekend, waaruit blijkt dat ons bedrijf zich richt op het verminderen van emissies en milieueffecten. Ik ben trots op het werk dat onze teams doen om ons streven naar koolstofneutraliteit tegen 2050 te realiseren.” 

  Het verslag legt ook uit hoe de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf passen in het kader van vijf van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's) en geeft een update van de vooruitgang die tot nu toe is geboekt bij de verwezenlijking ervan.

  Jean Hegedus, Sustainability Director, The LYCRA Company: “Toen we onze doelstellingen voor 2030 vaststelden, keken we naar de ambities van onze klanten om ervoor te zorgen dat onze doelstellingen daaraan bijdragen, wat het thema van dit verslag inspireerde: 'Wat u bezighoudt...is wat ons bezighoudt.”

  The LYCRA Company, een door innovatie gedreven bedrijf, lanceerde COOLMAX® EcoMade vezels in 2008 en heeft sindsdien haar gerecycleerde productlijn uitgebreid met vezels van de merken LYCRA®, LYCRA® T400® en THERMOLITE®

  Het biedt ook een LYCRA® XTRA LIFE™ merkportfolio aan dat stoffen een lange levensduur geeft. Het verlengen van de levensduur van kleding met milieuvriendelijke vezels vermindert de milieu-impact van kledingstukken en houdt ze weg van de vuilnisbelt.

  Het bedrijf kondigde bovendien onlangs een overeenkomst met Qore® LLC aan om QIRA® te gebruiken voor de grootschalige productie van een biogebaseerde LYCRA®-vezel.

   
  Categorieën: