Ontdek snel ons laatste magazine

Wolford is eerste kledingmerk ter wereld met het Cradle to Cradle Certificaat voor milieu én techniek

11/04/2019

Wolford is het allereerste én enige textielbedrijf ter wereld dat Cradle to Cradle Certified™ is in twee categorieën. Hiermee behaalt het merk, dat ondertussen al 69 jaar inzet op duurzaamheid, een GOLD level certificaat op het gebied van milieu én techniek.

Certificaat voor Milieu

In september 2018 lanceerden ze de eerste reeks producten waarmee ze deelnamen aan de biologische cycle: de Aurora Leggings en Pullover, gevolgd door een top en een shirt in dezelfde lijn in februari 2019. Uniek aan deze items is dat ze biologisch afbreekbaar zijn nadat hun leven als kledingstuk voorbij is. Dit komt door de aanpassing van het productieproces en door de ingrediënten van Lenzing Modal®, infinito® van Lauffenmühle, en een speciale ROICA™ van Asahi Kasei. Er wordt gebruik gemaakt van een closed-loop product life-cycle door de producten te composteren tot biogas, dat opnieuw gebruikt wordt in de productie. Wat er overblijft, is humus om de aardbol mee te voeden.

Certificaat voor techniek

Het tweede Cradle to Cradle Certified™ GOLD level certificaat op technisch niveau betekent dat er gebruik kan worden gemaakt van polyamide. Het Econyl® garen, gemaakt door Aquafil, is gemaakt van gerecycleerde visnetten en ander nylon afval uit de oceaan. Met deze grondstof kunnen een hoop verschillende stijlen geproduceerd worden én blijft het proces circulair door geen afval te creëren. Save the date: In 2020 worden de eerste legwear styles met deze techniek gelanceerd.

Over Cradle to Cradle™

Cradle to Cradle Certified™ Product Standard maakt deel uit van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Het doel van deze non-profit origanisatie is het teweeg brengen van een nieuwe industriële revolutie. Ze begeleiden fabrikanten over de hele wereld om een positieve invloed te hebben op de maatschappij en het milieu. 

Wolford stimuleert hiermee om met z’n allen te werken aan een mooiere planeet.

Categorieën:
Merken: