Ontdek snel ons laatste magazine

  Het merk Canat gaat over naar Dodo Groep

  04/11/2020

  CTM Style, de dochteronderneming van de Franse groep Dodo, kondigt de overname van het merk Canat aan.

  Dodo staat duidelijk niet stil. Deze groep, gespecialiseerd in kameruitrusting en gebaseerd in Saint-Avold (Moselle), blijft haar merkenportfolio uitbreiden. Het is het dochterfiliaal CTM Style, de Franse leider op vlak van nachtmode en homewear, dat de overname van het merk Canat aankondigt. “Wij zijn heel erg fier om dit honderdjarige merk in onze groep op te nemen. Op deze manier kunnen we het huidige aanbod vervolledigen en investeren in strategische distributienetwerken waarin we nu niet of slechts een beetje aanwezig zijn”, vertelt Didier Hannaux, directeur van de Dodo groep. 

  Dodo is al 85 jaar een producent van slaapcomfortproducten en verrijkt met deze overname zijn merkenportfolio en zijn aanwezigheid in de wereld van binnenhuiswelzijn. Canat komt oorspronkelijk van Occitanië en is gespecialiseerd in high-end nachtmode. Het merk werd in het begin van de Roaring Twenties opgericht door Joseph Canat en ging vanaf 1996 uit handen van de familie, waarna het verschillende paden bewandelde.

  Met twee collecties per jaar, presenteert Canat een breed gamma aan producten, gaande van binnenjassen tot nachtmode, over vrouwenpyjama’s en een collectie zomerjurken. Op dit moment wordt het merk verdeeld in meer dan 1000 winkels in een twintigtal landen.

  De nieuwe eigenaar zal een eerste collectie uitbrengen in zomer 2021 “met een nadruk op de sterke punten die voor het succes van het merk hebben gezorgd – de kwaliteit van de materialen, het draaggemak en de Pop Art-motieven – tegelijkertijd opgefrist door een moderne en verfijne stijl”, aldus Sébastien Teil, algemeen directeur bij CTM Style.

  Naast kwaliteit en welzijn, is ook elegantie één van de waarden van het merk. Canat onderscheidt zich door exclusieve prints die nu eens chique en dan weer sober zijn. Pastelkleuren, natuurlijke en lichte tinten: Canat biedt nachtlingerie voor elke vrouw.

  Interesse in een samenwerking met dit merk? De agent voor België Is Funstyle, contactgegevens vind je hier.

  Categorieën:
  Merken: