Ontdek snel ons laatste magazine

  Impetus Ecocycle: een comfortabele cyclus voor elke vrouw

  03/08/2022

  “The beginning of a cycle of comfort all month long”. Met die woorden lanceert Impetus een nieuwe generatie producten met groeiende zorg voor natuurlijke en planeetvriendelijke alternatieven, zich steeds bewust van de behoeften van elke vrouw.

  De Ecocycle lijn is het laatste nieuwe product van het Portugese merk Impetus. Deze nieuwe lijn bestaat uit twee producten: herbruikbare menstruatieslips én broekjes die het dagelijks inlegkruisje vervangen. Samen bieden ze een antwoord op de actuele zoektocht naar duurzame producten voor dagelijks gebruik.

  Met deze nieuwe lijn biedt Impetus de juiste keuze voor vrouwen die zorg willen dragen voor de planeet en hun menstruatiecyclus in alle comfort en vertrouwen willen doorbrengen. Een praktischer, hygiënischer en economischer alternatief dat het milieu en de portemonnee spaart. 

  Period Ecopanties

  De period ecopanties zijn menstruatieslips gemaakt van natuurlijke bestanddelen. Dankzij de verschillende laagjes innovatieve materialen ontstaat er een ultra-absorberende technologie die gelijkstaat aan de kracht van drie tampons. Het Portugese merk heeft zelfs een patent op het extra randje dat aan het kruis van deze slips bevestigd is en ervoor zorgt dat er écht niets gaat lekken. Ideaal voor tijdens de maandstonden, ook voor sport en ’s nachts.

  Daily ecopanties

  De daily ecopanties, anderzijds, vervangen het inlegkruisje. Ook dit product is ademend en stijlvol met een onzichtbare absorberende laag. Het vormt de ideale keuze voor alledaags gebruik op eender welke plaats. 

  De producten worden in Portugal geproduceerd met een zachte samenstelling voor de huid en een dun laagje dat een ‘vochtig’ gevoel tegengaat.

  De ecopanties zijn bovendien hypoallergeen, wasbaar én herbruikbaar, waarmee het merk haar steentje bijdraagt aan het verlagen van de impact op de omgeving.

  Interesse in Impetus? Klik hier.