Ontdek snel ons laatste magazine

 • Calida SS23

  Calida SS23

 • Beachlife SS23

  Beachlife SS23

 • Anita Active SS23

  Anita Active SS23

 • Empreinte SS23

  Empreinte SS23

 • LingaDore SS23

  LingaDore SS23

 • Mey SS23

  Mey SS23

 • Mey SS23

  Mey SS23

 • Wacoal SS23

  Wacoal SS23

  Lingerietrend voor SS23: Satisfaction

  02/08/2022

  Hilde Francq van trendstudio Francq Colors bundelde voor Aphrodite dé lingerietrends voor zomer 2023. De tweede trend die we voorstellen is Satisfaction.

  Tactiel en sensueel

  Hoe sterieler en digitaler onze leefwereld, hoe meer we op zoek gaan naar bevredigende materialen die mentale rust brengen en een tegenpool vormen voor het virtuele. Tactiliteit was al cruciaal de voorbije seizoenen maar wordt nu een levensstijl op zich: alles moet uitnodigen om het aan te raken en die ervaring moet vooral ‘satisfying’ zijn. Er wordt volop geëxperimenteerd met aaibare stoffen en prikkelende texturen. Kleuren worden gekozen om het gevoel dat ze uitlokken en hun invloed op het gemoed. Ze dragen bij tot de aantrekkingskracht. De combinatie van rood en roze is er eentje om zeker te onthouden voor de komende seizoenen. Samen hebben ze een heel bevredigend effect op de geest.

  Elegante transparantie

  Transparantie is een grote trend, en hoe meer hoe liever. Bij die volledig doorzichtige silhouetten speelt ondergoed een grote rol. Het wordt de basislaag waarop gespeeld wordt met transparante texturen. Hoe je lingerie eruitziet wordt cruciaal bij het stylen van je outfit. 

  Zacht zijde

  Zowel zijden accenten als volledige sets zijn een must in elke collectie. Het gevoel van de stof tegen het lichaam voelt sensueel en bevredigend aan. Zijde koelt ook af, nog versterkt door de lichte glans - de weerkaatsing komt verkoelend over in ons brein. De ideale keuze voor hoogzomercollecties dus.

  Boudoir Softness

  Courante lingerietexturen als kant, broderie en voile worden overvloedig samengebracht in harmonieuze combinaties die tactiliteit en sensualiteit oproepen. Een iets meer solide materiaal - zoals soft latex – zorgt voor contrast, wat nog meer uitnodigt om het aan te raken.

  Meer trends lees je op onze site of in ons magazine voor SS23.