Ontdek snel ons laatste magazine

  Wacoal Europe verkoopt Huit

  01/08/2016

  Sinds begin juli 2016 behoort het Franse lingerie- en badmodemerk Huit, gekend voor zijn kleinere cupmaten, niet langer tot het internationale lingeriebedrijf Wacoal Europe. Trendy Capital, eigenaar van het nachtmodemerk Canat, nam het label over.

  Een moeilijke beslissing, zo liet Wacoal Europe CEO Geoff Embley weten. Sinds de groep het Franse merk in 2010 kocht, werd veel geïnvesteerd om het merk te doen groeien. Maar ondanks meer distributiemogelijkheden en de verdere ontwikkeling van de badmode lukte het niet om het merk significant te doen groeien, wat volgens het bedrijf te wijten is aan de grote concurrentie in dit marktsegment.

  De beslissing werd genomen in lijn met de strategie van Wacoal Europe om zowel Europees als internationaal verder te groeien, zich meer toe te leggen op het segment van de grotere cups en de groei van het merk Wacoal te doen toenemen.

  Wacoal zal de komende twee seizoenen de productie en verkoop van Huit in alle landen verder ondersteunen zodat de overgang naar de nieuwe inversteerder vlot en probleemloos kan verlopen.